Csirke borban(francia)

 2009.11.07. 16:50

Hozzávalók:
1 csirke,
10 dkg angolszalonna,
20 dkg gomba
1 liter vörös bor (kékfrankos),
1 fej vöröshagyma,
1 dl konyak, babérlevél,
kakukkfű,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl olaj,
só, bors, zöldpetrezselyem,
8 szelet pirított kenyér,
1 kanál liszt,
5 dkg vaj
 

Készítése:
A csirkét négyfelé vágjuk, aprólékából egy kevés zöldséggel, hagymával sűrű húslevest főzünk.
A vörös bort lábasba öntjük, teszünk bele 1-2 dl erős húslevest (lehet kockából is), egy csipet kakukkfüvet, babérlevelet, fokhagymát (szétzúzva), és 20-25 percig főzzük.
Az utolsó 6-8 percben teszszük bele a megtisztított, felvágott gombát. Ezután a boros levet leszűrjük, a fűszereket eldobjuk, a gombát félretesszük.
A szalonnát apróra vágjuk, egy kevés olajban és vajban megpirítjuk, rátesszük a feldarabolt vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
A húsdarabokat megsózzuk, borsozzuk, és ebben a zsiradékban többször megforgatva szép pirosra sütjük.
Ráöntjük a bort, teszünk rá friss zöldpetrezselymet, kakukkfüvet, fokhagymát, babérlevelet, és 35 percig takaréklángon főzzük.
Beletesszük a gombát további öt percre.
A csirkehúst, gombát, szalonnadarabokat előmelegített tálra rakjuk, és melegen tartjuk, a közben elkészített pirított kenyérszeletekkel együtt. A mártáshoz hozzáadjuk állandó keverés mellett a vajjal eldolgozott lisztet, jól átmelegítjük, és a tálra szedett 1 csirkére öntjük.

Címkék: csirke kaja karácsony bor forralt

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr891507411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása