Sokmindent el lehet mondani erről a receptről, csak egyet nem, hogy kevés alapanyag kell hozzá, viszontez ne ijesszen el senkit, mert az íze isteni, tökéletes vegetáriánusoknak, de az ünnepi asztalon is megállja helyét.Egyszerű, gyors és finom.Ajánlom mindenkinek:)
80 dkg tengeri halfilé
1l étolaj (a sütéshez)
A parmezános bundához:
5 evőkanál liszt
2 db tojás
2 dl sör
3 evőkanál reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
½citrom leve
1 teáskanál só
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Az uborkaraguhoz:
4 db kígyóuborka
½fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
1 csokor kapor
Elkészítése:
A bundához az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és sűrű palacsintatészta állagúra keverjük.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a magokat, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és a felhevített vajon megfonnyasszuk, felöntjük a fehérborral, és beforraljuk.
Az uborkaszeleteket hozzárakjuk, felengedjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ha felforrt, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.
A halfiléket előkészítjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd a parmezános masszába mártjuk, és bő, forró olajban szép aranysárgára sütjük.
A finomra vágott kaprot csak a tálalás előtt keverjük bele az uborkaraguba, hogy friss íze megmaradjon.