Friday's ebéd

 2009.10.21. 23:29


A Friday's nevet ma már a többség ismeri és amennyire ismerjük a nevet, éppen annyira félünk is tőle, főképp az elhíresült árai miatt.
Sajnos ezt a hírt nem tudom megcáfolni, azonban ki kell hangsúlyoznom, hogy aki szereti az amerikai konyhát, a kedves kiszolgálást, a hangulatos helyeket annak itt a helye.
A Friday's tipikus amerikai étterem, ám nem a megszokott McDonald's-os értelemben. Hatalmas adagokkal  és borsos árakkal várják az ideérkezőket. Karakteres étlap, specialitásokkal, ám azt hiszem néhol vannak rések.Nem teljesen értettem a francia hagyma levest az étlapon, de azt hiszem ilyen kis tévedéseket elnézhetünk. Az étterem jellegét erősíti a különleges hamburgerek sokasága, mivel ilyen burgereket nem nagyon kaphatunk itthon.
Rendeltünk egy francia hagymalevest egy Chicken fajita nacho's társaságában. Ez utóbbi tortillán csirkemellkockák zöldségekkel és sajttal.Emellé kaptam egy kiss friss zöldségsalátát, tejfölt és guacamelot. 
A párosítás csodás volt, jobb nem is lehetett volna. A francia hagyma leves pont olyan, mint Franciaországban.A hagyma kellően van karamellizálva, a leves bársonyos, nem túl zsíros, nem nyomják el a fűszerek, hanem kiemelik a karamellizált hagyma édességét, ezzel egy ízorgiát okozva az ember ízlelőbimbóinak.Kár, hogy túl sok sajttal próbálják mégjobbá tenni, nincs rá szükség.
A csirkés fajita egyszerűen isteni, talán annyit lehetne javítani, hogy ropogósabb legyen a nacho's. A guacamelo sótlan lett, viszont a tejföl sűrű és krémes, pont mint vidéken. A saláta (pico de gallo) jó ízű volt.A zöldségek harmóniában álltak egymással, egyik sem nyomta el  a másikat, a dresszing kicsit citromos volt, ezzel emelte ki legjobban a nachos't.Az összeállítás pompás, a tálalás szintén.Ez a két étel összesen 3000 forint körül volt, amit megdobott az ital ára. (csak helyi ice tea van, az is 600ft/3dl.)
A kiszolgálás csak emelni tud az egészen.A 12%-os szervízdíjat szinte kevésnek érezheti az ember, mivel a pincérek elképesztően kedvesek, segítőkészek, magas szakértelemmel bírnak. Három pincérnő foglalkozott velünk, más vette fel a rendelést és más hozta ki, ennek ellenére tudták ki mit rendelt.

Így kell ezt csinálni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr811466678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása