Ez a spanyol édesség nagyon egyszerű, és a hozzávalók minen konyhában megtalálhatóak.Spanyolországban forrócsokival tálalják.Egyszerű és finom, jól jöhet ha hirtelen beugrik a baráti társaság, de egy magányos téli estén is megállja a helyét.Tó étvágyat!
Hozzávalók:
6dl tej
3 kávéskanál sütőpor
0,5 kávéskanál só
2,5dl tej
1 tojás
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, sót egy tálba szitáljuk, s középen egy mélyedést készítünk. Felverjük a tojást 2,5 dl tejjel és a liszt közepébe öntjük. Összekeverjük, hozzáadjuk a maradék tejet is és sima krémes masszává keverjük. A tésztát habzsákba töltjük, s 8-10 cm hosszú csíkokat vagy más alakzatokat nyomunk a felforrósított bő olajba. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, majd fahéjas cukorban megforgatjuk.