Az alapok: párolt rizs

 2009.11.25. 18:48

Hozzávalók:
30dkg rizs

1 fej hagyma
kevés olaj

Elkészítés:
Forraljunk fel a rizs tömegéhez képest kétszeres mennyiségű vizet. Amíg felforr, válogassuk át a rizst, hogy hibátlan legyen.
A rizst és  a vöröshagymát (aprítás nélkül) étolajban forrósítsuk fel.  Folyamatosan kevergessük, mert könnyen odaéghet.Ezután öntsük fel a felforralt vízzel, és sózzuk is meg.
Fedővel takarjuk le az edényt, és előmelegített sütőben,150 fokon pároljuk készre a rizst - körülbelül 20 perc alatt ideális puhaságú lesz.

Címkék: konyha köret rizs alap

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr241552215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása