Burgonyás-szalonnás frittata

 2009.10.25. 12:40

Hozzávalók:
 2 evőkanál olívaolaj
 1 nagy fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve
 5 szelet angolszalonna (350 g), durvára vágva
 2 teáskanál zúzott fokhagyma
 1 kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
 6 tojás
 2 evőkanál víz 

Az olaj felét hevítsük fel egy nagy (28 cm átmérőjű) teflonserpenyőben, dobjuk bele a hagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Adjuk hozzá a burgonyát, és az egészet pároljuk további 
tíz percig, amíg a burgonya is puhára fő. 
Ezután öntsük a burgonyás keveréket egy tálba, a serpenyőt töröljük tisztára, majd öntsük bele a maradék olajat, végül egyenletesen oszlassuk el benne a burgonyát. A tojást a vízzel verjük fel, majd öntsük ezt is a serpenyőbe. 
A frittatát alufóliával lefedve, alacsony lángon, kb. nyolc-tíz percig süssük, míg az alja megpirul. Ezután tegyük forró grillsütőbe, és süssük tovább, amíg a teteje is megpirul. Zöldsalátával tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr811473663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása