Édes-savanyú csirke

 2009.10.31. 00:24

Hozzávalók
40 deka csirkemellfilé (vagy sertésszűz)
1 nagy fej hagyma

1-1 sárga, zöld és piros paprika
2 ek. rizsecet
3 ek. ketchup
1 ek. worcester mártás
2 ek. szójaszósz
5 ek. cukor
1 ananász (lehet konzerves is)
1 tojás

3 púpozott ek. étkezési keményítő
4 ek. olaj

Elkészítés
A hagymát félbe, majd szálasra vágom, de nem túl finomra! A paprikát 2 cm-es rombuszokra, a húst pedig csíkokra (most kivételesen kockákra) vágom.
A ketchupot az ecettel, szója- és worcester mártással valamint a cukorral egy kis tálkában elkeverem.
Ha friss ananászt használok, akkor félbevágom a gyümölcsöt, és egy késsel kivágom a belsejét, vékony peremet hagyva, ugyanis ebbe lehet tálalni az ételt. Nagyon mutatós! Az ananász húsát felkockázom. Ha konzervem van, leöntöm a levet róla, és darabokra vágom a szeleteket.
A tojást felverem, 4 ek. vízzel a sóval és fél tk. cukorral elkeverem, beleforgatom a húst, majd kiveszem és 2 ek. keményítővel összekeverem. Az olajat egy nagy mély teflonserpenyőben felforrósítom, és beledobom a húst. Nagy lángon állandóan forgatva körös-körbe gyorsan megpirítom, majd kimerem, és a legjobb, ha egy fém szűrőbe téve hagyom lecsepegni róla az olajat. 1 ek. olajat teszek még a serpenyőbe, és rövid ideig közepes lángon sütögetem benne a hagymát, ananászt és a paprikát, majd ezeket is kimerem a hús mellé. A serpenyőbe öntöm az előkészített ketchupos mártást és felforralom.
1 ek. keményítőt 1/4 l hideg vízben simára keverek, és a forró mártáshoz adom. Felforralom, és belerakom a húst a zöldségekkel és ananásszal. Összemelegítem őket és forrón tálalom. Basmati rizzsel finom!

Címkék: csirke édes rizs savanyú basmati

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr811488040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása