Úgy döntöttem, hogy egy héten keresztül csak európai csirkés receptekkel fogok szolgálni.
Igyekszem mindennapi alapanyagokkal elkészíthető ételeket összeválogatni.Jóétvágyat!

 Hozzávalók:
70 dkg csirkemell, comb vagy szárnytő
1 hagyma
1 sárgarépa
1 zeller
1 édes paprika
1 ek paprikapor
1 ek só
5 krumpli
20 dkg paradicsomszósz
2 ek vágott petrezselyemzöld
5 dl víz
3 ek olaj

Elkészítés
A csirkét vágja nagy kockákra tegye serpenyőbe vagy lábasba, sózza meg, süsse olajon, erős közepes hőn, időnként megkeverve míg kifehéredik. Közben a hagymát és répát hámozza meg, vágja finomra. Tegye a húsra, keverje össze, süsse 3 percig. Szeletelje a zellert és paprikát, keverje hozzá, süsse 5 percig. Szórja meg a paprikaporral, keverje össze. Töltse rá a felmelegített vizet, fedje és főzze kb. 10 percig, míg a csirke megpuhul. Közben hámozza meg a krumplit, vágja kockákra, tegye a csirkéhez, főzze 15 percig. Adja hozzá a paradicsomszószt, főzze 5 percig. Szórja meg a petrezselyemzölddel. A hőt kikapcsolva hagyja állni 10 percig, utána tálalja.
Megjegyzés:  disznó- vagy marhahússal is főzhető; ezeket a víz rátöltése után kb. 30 percig kell főznie hogy megpuhuljanak.

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr71489014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása