Ez a recept tökéletes karácsonyra, elkészítése egyszerű, a végeredmény mégis pikán, elegáns és hihetetlenül finom lesz. Ajánlom kezdő háziasszonyoknak is mivel nem lehet elrontani.

Hozzávalók
60 dkg tengeri halfilé (lehet fagyasztott is)
1 kis szál sárgarépa
5 dkg zeller
1 szál póréhagyma
halfűszerkeverék ízlés szerint
2 babérlevél
10 szem bors
1 citrom leve
1 kis fej vöröshagyma

A kapormártáshoz:
3 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál vágott kapor
1 dl tejszín

Elkészítés:
A halat (hagyjuk kiengedni) leöblítjük.A répát, a zellert, a póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.

A zöldségeket a halszeletekre tesszük, halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük. A tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk, a fólia végeit eltekerjük. Pár helyen villával megszurkáljuk a fóliát. Lábasba 6-8 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, a citromlevet, felforraljuk, Közben a hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, szintén a vízbe tesszük. Amikor forr a víz, takarékra tesszük, belehelyezzük az alufóliás halat, 10-15 percig lassan főzzük. Amikor elkészült, kiszedjük a vízből.

A kapormártás
Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és amikor habzik, beleöntünk a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert (vagy ugyanennyi húslevest, kockából). Kiforraljuk, ha kell, sózzuk, és beletesszük a kaprot, a tejszínt, majd ismét forraljuk lassan 1-2 percig. Ha valaki savanykásan szereti, tehet bele citromlevet. Kibontjuk a halakat, és beletesszük a mártásba.
 

Címkék: ünnep karácsony hal vacsora mártás egyszerű kapor ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr931558503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása