Isteni finom, könnyű citromfelfújt. Csak ajánlanitudom:)
Hozzávalók:
vaj a forma kikenéséhez
6 dkg vaj
6 dkg vaj
2 ek liszt
8 dkg cukor (az eredeti recept 10-et ír)
1/2 rúd vanília kikapart közepe (nincs az eredeti receptben)
1 citrom reszelt héja
2 tojás szétválasztva
3 ek citromlé
2,5 dl tej
1 csipet só
8 dkg cukor (az eredeti recept 10-et ír)
1/2 rúd vanília kikapart közepe (nincs az eredeti receptben)
1 citrom reszelt héja
2 tojás szétválasztva
3 ek citromlé
2,5 dl tej
1 csipet só
Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukorral és citrom héjával.
Hozzá adjuk a tojások sárgáját, és azt is alaposan elkeverjük.
Beleszitáljuk a lisztet, majd a citrom levét.
Meglangyosítjuk a tejet, és a masszához kevertem.
Felverjük a tojások fehérjét a csipet sóval, de nem kőkeményre, hanem egy kicsit lágyabbra hagyjuk.
Először csak egy kanál habot keverünk a masszához, majd óvatosan a többit is.
A masszát a kivajazott formába öntötjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük úgy, hogy egy tepsibe állítottam a formát, amibe annyi vizet öntöttem, amennyi félig ellepi. Ennyi idő alatt a teteje kap egy piskóta szerű kérget, és az alja fentasztikus sűrű krémmé változik.
Lehet enni melegen is, de jót tesz neki a hűtés.
Hozzá adjuk a tojások sárgáját, és azt is alaposan elkeverjük.
Beleszitáljuk a lisztet, majd a citrom levét.
Meglangyosítjuk a tejet, és a masszához kevertem.
Felverjük a tojások fehérjét a csipet sóval, de nem kőkeményre, hanem egy kicsit lágyabbra hagyjuk.
Először csak egy kanál habot keverünk a masszához, majd óvatosan a többit is.
A masszát a kivajazott formába öntötjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük úgy, hogy egy tepsibe állítottam a formát, amibe annyi vizet öntöttem, amennyi félig ellepi. Ennyi idő alatt a teteje kap egy piskóta szerű kérget, és az alja fentasztikus sűrű krémmé változik.
Lehet enni melegen is, de jót tesz neki a hűtés.