2 filézett csirkemell A csirkemelleket kettévágjuk, sózzuk, bőven beforgatjuk a fűszerkeverékbe, zacskóba rakjuk és megklopfolgatjuk. Tűzálló tálba rakjuk, rászeleteljük a paradicsomot, leöntjük a passatával, hozzáöntjük a húsalaplét, és rámorzsoljuk a fetát. Fóliával lefedve mehet a sütőbe, 200 fokon fél órát sütjük, majd levesszük a fóliát, megprirítjuk. Besűríthetjük a levét egy könnyű rántással, mint a töltött paprikáét, ettől finom krémes mártást kapunk. Tejszínes krumplipürével nagyon finom!Hozzávalók:
3 paradicsom
3 dl passata (passzírozott paradicsompüré)
1 dl csirkealaplé
mediterrán fűszerkeverék
só
15 dkg fetaElkészítés
Fetás paradicsomos csirke(görög)
2009.11.01. 19:19Címkék: csirke kaja fűszer savanyú
A bejegyzés trackback címe:
https://etelem.blog.hu/api/trackback/id/tr101491476
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.